Modderblog

Biologisch 2.0

We hebben een prachtig stukje grond gekocht om onze droom waar te kunnen maken. De aanleg van een voedselbos.

Voordat wij het kochten, was het stuk land in gebruik door de Biologische Tuinbouwvereniging Twente. Een vereniging die met zijn tijd mee gaat. Biologisch 2.0. Met een nieuwe en moderne interpretatie van biologische principes.

Deze nieuwe principes komen prachtig tot uiting in de oplevering van het stuk land. Er liggen duizenden minieme snippertjes plastic verspreid over het terrein. In een grote kuil is hout en plastic verbrand. Overal is tuinafval achtergelaten: petflessen, grote stukken plastic zeil, gaas, blik, bitumen dakplaten en ander vuilnis.

Toen wij het land hebben gekocht, hebben we toegezegd dat de vereniging het tuinseizoen kon afmaken uit coulance met de leden. Het zou jammer zijn als de leden hun oogst niet zouden kunnen binnenhalen. We vonden het ook onzinnig om daar huur voor te vragen. Dat leek ons wel zo netjes.

Helaas neemt de vereniging het niet zo nauw met haar eigen biologische principes. Als dank voor onze coulance hebben ze een vuilnisbelt voor ons achtergelaten.
Achteraf gezien hadden we dat ook wel kunnen weten. Het is niet de eerste keer dat ze een dergelijk kunstje uithalen.

We hebben zelf alvast maar een ijzerboer gebeld om het oud ijzer af te laten voeren. Gelukkig kwam hij met een vrachtauto. Dus alles kon in één keer mee. Het andere afval hebben we zelf - voor zover mogelijk - op een grote bult verzameld. Klein spul dat we op de fiets konden vervoeren, hebben we meegenomen naar huis en daar in de kliko gedeponeerd.

Van enig initiatief om het afval af te voeren is geen sprake. Op al onze verzoeken per e-mail om de grond schoon op te leveren, hebben wij tot nog toe geen enkel antwoord gekregen van het bestuur. Radiostilte.

5 Reacties op "Biologisch 2.0"

 1. Pim Rakers schreef:

  alle rekeningen gewoon door sturen naar die geitewollensokken bende. #langharigwerkschuwtuig

 2. Anoniem schreef:

  spot ik een grondboor op die eerste foto?

  1. Modderbaard schreef:

   Jazeker, die hebben we samen met andere gevonden voorwerpen zoals een schroevendraaier meegegeven aan de oudijzerboer. Een sleutel die Meneer opgroef konden we aan de eigenaar terug bezorgen ;-).

 3. Bass Kroeske schreef:

  Tja erg triest verhaal. Ik denk dat die mensen het woord biologisch niet eens kunnen schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *