Modderblog

Killerwoerd

Toen eerder dit jaar de eerste kuikens uit hun ei probeerden te kruipen, heeft de woerd vakkundig een paar van de uitkomende eieren in het water gegooid om de kuikentjes te verdrinken. Dit schijnt wel vaker voor te komen. Zo schakelt hij de mannelijke concurrentie van de toekomst uit. Uit het nest overleefden dan ook alleen de jonge dametjes.

Inmiddels is er dit jaar een tweede nest en de eieren zouden nu ongeveer uit moeten komen (na 28 dagen). We vonden al een kapot gemaakt ei bij de pomp. Op precies dezelfde plek als vorig jaar. Het inmiddels overleden kuiken zat er nog in. Zodra de kippen door hadden dat ik wel erg geïnteresseerd zat te kijken, kwamen ze aanrennen om te kijken of er nog wat te snacken viel. Ze stortten zich meteen op het dode kuiken.

Iets later ontdekte ik nog een ei vlak bij het nest. Deze is er waarschijnlijk door de moeder uitgegooid. Het kuiken dat er in zat was nog erg onontwikkeld. Vermoedelijk een dood ei.

Er liggen nog flink wat eieren in het nest. Ik denk dat de tweede generatie jonge eenden van dit jaar niet lang meer op zich laat wachten...

1 Reactie op "Killerwoerd"

  1. Els Steensma schreef:

    Agossie. Zijn eigen kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *