Modderblog

Workin' hard for the honey...

Sinds 9 juli stond het 12 raams kastje er al, tijd om ze eens te verhuizen.
Dan kan het kastje weer terug naar de rechtmatige eigenaar en kunnen de dames, tijdens dit mooie nazomer weer, makkelijker de herstelwerkzaamheden verrichten.

Want zo'n verhuizing als dit levert helaas aardig wat schade op aan de raten.
Ik wist dat het kastje niet geheel van ramen was voorzien, dus was ik voorbereid op "wildbouw". Voor de leken onder ons, da's als de dames zelf aan de slag (moeten) gaan zonder raampjes of latjes.
Gelukkig bleken ze redelijk ordentelijk, boven in zaten helemaal geen raampjes, maar er was behoorlijk recht naar beneden gebouwd vanaf de dekplank. Toen ik dan ook de bovenste verdieping eraf had stond een deel van de raat mooi rechtop op de onderste verdieping, die er wel wel was voorzien van raampjes.

De raat  voorzichtig er af gesneden, bijen eraf geklopt, ...aan de dekplank hing de rest, dus idem...
Onderin op de raampjes was nog niets gebeurd.
Alle broed en stuifmeel in nieuwe raampjes gezet m.b.v. wat postbode-elastiek en in de nieuwe woning gehangen. Vervolgens angevuld met 2 sluitblokken, 2 volle voerramen en verder aangevuld met uitgebouwde raat.
De dames stonden te stertselen voor de ingang en op de hoek van de kast, dan neem ik maar voor waar aan dat de koningin er in zit, want tijdens de hele actie heb ik haar niet gezien, terwijl ik alles echt wel tien keer heb nagekeken.

De kast staat nu rustig, op de plek van de oude woning en het vlieggat is voor de zekerheid verkleind.
Hopelijk vervliegen ze zich niet te veel en voelen ze zich rap thuis in de nieuwe woning...

 

1 Reactie op "Workin' hard for the honey..."

  1. hermanshoning schreef:

    Dat deed me goed om m’n #DonkereTukkertjes terug te zien, ook nog te horen dat ze ordentelijk zijn #wildbouw #Altijdverrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *