Modderblog

Enge Worst

Worst - vervolg

De droge worst die we op de worstenworkshop hebben gemaakt wordt een beetje eng. En hoewel de temperatuur en vochtigheid van de kelder in orde is, doet een vrij explosieve uitbraak van schimmels toch het ergste vermoeden.

De witte varianten kan ik er met zout water of azijn wel afvegen, schijnt het. Dat heb ik dan ook zo goed mogelijk geprobeerd. Met zoute azijn zelfs. Maar het lijkt mij dat de kleine eilandjes van blauwe schimmel en de sporadische oranje puntjes(!) de veiligheid van de consumptie van deze worst niet verhogen...

2 Reacties op "Worst - vervolg"

  1. Frank schreef:

    Hij was best lekker hoor!! OK OK, ik had de “versie” met de minste (en inmiddels) schimmel, maar toch…

    En nou maar wachten tot die Floris eindelijk eens een beetje ballen toont. Hoewel, eigenlijk is het al te laat voor ballen… ;-)

    1. Ja. Dat is toch mooi goed afgelopen! ;)

      Maar mijn volgende (droge) worsten ga ik met zout water pekelen voordat ik ze ophang. Schimmel ook geen kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *