Modderblog

Holy crap!

Een flinke oogst. Deze yaconplant gaf ruwweg 15 kg knollen! En er zijn nog meer planten uit te graven.

Voor ons de eerste keer in onze tuin dit jaar en natuurlijk meteen geproefd! Wanneer je de knol rauw eet, is de smaak fris. Het heeft wel wat weg van meloen, maar met de textuur van een appel: fruit uit de grond. Ik denk dat de plant zich goed leent om op siroop te zetten. Bakken en koken hebben wenog niet geprobeerd.

Dit is helemaal niet verkeerd en zeker voor herhaling vatbaar, dus volgend seizoen weer!

Yacón

10 Reacties op "Holy crap!"

 1. Jei Na schreef:

  Ik wil het proberen!!! :D :D :D

 2. Ferry Wissink schreef:

  Cool.. Ben erg nieuwsgierig!

 3. En die knollen kun je weer planten of werkt het anders?

  1. Aan de plant zitten twee soorten knollen: broedknolletjes (niet erg goed zichtbaar op de foto) en de dikke knollen die je op kunt eten.
   De broedknollen kun je aan het stuk met de stelen laten zitten en in een emmer met zand vorstvrij laten overwinteren. Jaar er op weer uitpoten! :)

  2. Cool, en dan heb je het volgend jaar weer 15 kilo!

  3. Nou als je er een over hebt, dan hou ik me aanbevolen.

  4. Blijven ze lang goed als ze eenmaal opgegraven zijn, of moet je ze heel snel opeten?

  5. We hebben 4 planten. De eerste gaf 15 kg, maar de andere zitten nog in de grond. Dit weekend ga ik de rest oogsten. Als dat ook 15kg per plant is… :D

   Ze schijnen onder zand wel te bewaren zijn tot maart/april. Maar het is voor ons ook de eerste keer, dus dat gaan we vanzelf merken…

   Stuur me anders ff een pb, dan spreken we wat af. Er zijn al veel mensen met belangstelling voor de broedknolletjes, maar dikke kans dat ik zondagavond wel wat voor je heb. :)

 4. De opbrengst van de tweede plant was net zo groot, de andere twee wat minder. Maar ik denk dat we met deze vier planten in totaal ergens tussen de 40 en 50 kilo yaconknollen hebben kunnen oogsten.
  Hoe vet is dat?! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *