Modderblog

Geen kat in 't bakkie

Vorig jaar verloren we heel veel kuikens aan een dikke lapjeskat, schrikdraad maakte daar een einde aan. Dit jaar dus geen katten maar helaas heeft dat een groot nadeel...Dit jaar hebben we ratten.

Kippenkuikens, eendenkuikens allemaal verdwenen ze...

Kwek hebben we met de kuikens zelfs mee naar huis genomen. Het heeft niet mogen baten. Domme loopeendenmoeders! Laten hun kuikens in de steek voor eten. Bij dreigend gevaar moeten ze zich op een afstandje van mama verstoppen. En ondanks dat ze dat echt goed kunnen, werkt dat niet bij een familie goed georganiseerde ratten.

Nu hebben we 3 kuikens van Josephine...die haar vier "eerste dags kuikens" voor eten achterliet onderweg. Net uit het ei hoorden ze mama wel kwaken maar vonden de weg naar haar toe niet.
Drie kregen we te pakken, de vierde was meteen al weer verdwenen.

Nu zitten ze hier thuis lekker in een bakkie, met water, voer en een lekkere warme kruik. Zonder mama, die hebben we nu maar eens zelf achter gelaten. Ze lijkt het niet eens erg te vinden.

 

 

5 Reacties op "Geen kat in 't bakkie"

 1. Marije Mulder schreef:

  hoezo redden, is de moeder dood?

 2. Mirjam de biomiep schreef:

  Hoe natuurlijk het ook is om pluimvee bij moeders op te laten groeien, in sommige gevallen, als het je echt om de kuikens gaat, is een broedmachientje wel een uitkomst. Zijn die eenden altijd zo laat met broeden of tweede leg of zo? In ieder geval… Schattuuuug! :)

 3. Tanja Gort Heere schreef:

  Too cute!!! Jammer van de rodents

 4. Els Steensma schreef:

  Ahhhh. Gelukkig geen ratten hier. Veel plezier met de opvoeding ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *