Modderblog

Gluurbuur

De kalkoenen houden mij goed in de gaten als ik in de moestuin bezig ben. Nieuwsgierig gluren ze door het wilgentenen hek heen. Ze verliezen mij geen moment uit het oog.

De haan (van de kippen) wacht ondertussen geduldig bij het poortje. Net zo lang totdat ik door het poortje kom om even te gaan zitten. Want dan wil hij geaaid worden. De andere vogels begrijpen daar niet zo veel van. Vol verbazing komen ze kijken naar het tafereel. Maar zodra ze te dichtbij komen, krijgen ze een pik. Want het aaien is voor hem alleen.

7 Reacties op "Gluurbuur"

 1. Hein Woldring schreef:

  Leuk om te horen dat ze het naar de zin hebben bij jullie, ze hebben daar een mooi leven.
  Hun vader hier doet het ook nog steeds goed en vertoont ook de zelfde nieuwsgierigheid al gaat dat niet zo ver dat hij geaaid wil worden.
  Hier even een fotootje van een oud tante, zij is de oudste die ik nog heb en zal inmiddels bijna tien jaar zijn. Ze is wel blind aan een oog maar kan desondanks nog aardig mee komen al legt ze geen eieren meer.

  1. Modderbaard schreef:

   Ze laten zich ook niet aaien hoor. Dat is de kippenhaan. Maar ze komen heel dichtbij (vooral de jongste) en eten wel uit je hand. :)

   Mocht je nog interesse in kuikens hebben, laat het even weten!

  2. Hein Woldring schreef:

   evengoed leuk om een berichtje over jou kalkoenen stelletje te krijgen. Misschien dat ik dit voorjaar wat eitjes van je wil aanschaffen, echter ik heb nu nog 9 kalkoenen lopen waarvan 2 haan.

 2. Els Steensma schreef:

  Cool. Jammer dat ze zoveel lawaai maken. Daar moet ik echt voor wachten tot we ergens achteraf wonen (net als weer loopeenden nemen)

  1. Modderbaard schreef:

   Ik vind het met het lawaai wel meevallen, hoor! Alleen bij stress maakt de haan herrie.

  2. Els Steensma schreef:

   Modderbaard Oké. Goed om te weten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *