Modderblog

Groeizaam weer

Bij huis staan inmiddels al weer drie kasten.

Volk 14, waar we geen tijd voor gehad hebben om deze met "de grote verhuizing" mee te nemen. Daar is inmiddels de koningin uit verhuisd en in een zesraams afleggertje vertrokken naar de moestuin.
Vervolgens trok volk 14 natuurlijk redcellen op. Daarvan heb ik er twee gekozen en het volk in twee gesplitst en een redcel meegegeven. Het stond op twee broedkamers, maar nu hebben ze er beiden één. Ik heb natuurlijk wel even gekeken of er in beide voldoende eten, broed en bijen zaten. Zo heb ik drie sterke kleinere volkjes overgehouden, waarvan er dus twee thuis zijn gebleven. Ze vliegen vooralsnog goed, lijken niet moerloos en binnenkort is het tijd om te gaan kijken of alles wat lijkt ook echt zo is.
Keep you posted!

Vandaag was echter volk 29 aan de beurt. De zwerm die we geschept hadden met koninginnedag dit jaar. Met het warme weer kwamen er natuurlijk veel bijtjes naar buiten om de kast te koelen, maar dit volkje viel een beetje op omdat ze steeds met meer bijtjes buiten zaten en ook nog eens veel langer buiten bleven... Misschien toch een beetje vol? Het was tenslotte best een behoorlijke zwerm.
Gelukkig heb ik opzetstukken voor mijn zesramers, dan kunnen ze rustig van 6 naar 12 ramen uitgroeien met minimale ingrepen, voor ik ze in een grote kast overzet.
Vanmorgen dus het pak aan en mijn stoute schoenen en volk 29 even bekeken - en ja - meteen groter gezet.

 

2 Reacties op "Groeizaam weer"

  1. hermanshoning schreef:

    RT @Modderbaard: Bijen van de zwerm groeien uit hun kast.https://t.co/hfNbcGBsb1 https://t.co/U8yA45kDtZ

  2. RT @Modderbaard: Bijen van de zwerm groeien uit hun kast.https://t.co/hfNbcGBsb1 https://t.co/U8yA45kDtZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *