Modderblog

Reclaim the Seeds

Het is hier een beetje een traditie geworden: ons jaarlijkse bezoek aan Reclaim the Seeds. Naast lezingen en informatiekraampjes zijn er zaden en pootgoed te vinden van kleine zaadtelers en particulieren. Afgelopen zaterdag vond het plaats op de campus van de WUR, tegelijkertijd met de Voedsel Anders conferentie, op nog geen steenworp afstand.

Net als vorig jaar kwam er van het bijwonen van de lezingen niet veel terecht. Struinend tussen de kraampjes met zaden wisten we telkens de aanvang vakkundig te missen. Volgend jaar beter...

We hadden een flinke doos met zaden en knolletjes meegenomen om te ruilen, maar bij de ruiltafel was helaas niet veel van onze gading te vinden. We hadden toch gehoopt op wat meer diversiteit, unieke planten en oude traditionele groenterassen. Omdat we niet zo veel zin hadden om al het ruilmateriaal weer mee naar huis te slepen, hebben we het grootste deel weggegeven.

Ondanks het wat teleurstellende aanbod bij de ruiltafels, hebben we bij de andere kraampjes toch nog leuke zaden kunnen scoren. Onze favoriete kraam van de zadenbank van Velt stond er - zoals ieder jaar - weer. Ik denk dat ik daar wel drie keer ben geweest.
Maar de absolute topper van de dag is een heirloom paprikaras "Gogosar" uit Roemenië. Die krijgt zeker een mooie plek in de tuin!
Verder hebben we het boekje Zelf zaden telen en de prachtige DVD set From Seed to Seed van Longo Maï aangeschaft. De laatste met meer dan 7 uur film over het zelf produceren van groentezaden. Prachtig.

5 Reacties op "Reclaim the Seeds"

 1. Balkongroenten schreef:

  RT @Modderbaard: Het is hier een beetje een traditie geworden: ons jaarlijkse bezoek aan Reclaim the Seeds: https://t.co/XeUoRoELKa https:/…

  1. Modderbaard schreef:

   Ik heb je niet gezien.. of ik heb je niet herkend zonder baard… :D

 2. hermanshoning schreef:

  Dus toch nog een uitstekende geslaagde dag gehad met paprika uit Roemenië #ReclaimtheSeeds & #Velt altijd interessant!

  1. Modderbaard schreef:

   @HermansHoning Yep! #reclaimtheseeds is altijd leuk. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *