Modderblog

Handboek voor de Vinex-jager

Vinex-jager

Ik heb nog nooit een kookboek in één ruk uitgelezen. Ja, misschien als je het kijken naar de eetlustopwekkende foto's van de gerechten meetelt. Maar lezen, nou nee.

Niet zo lang geleden stuitte ik op de weblogs van Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder. Geweldig leesvoer.

Welnu, bovenstaande heren hebben samen een boek geschreven. Het Handboek voor de Vinex-jager. Boordevol praktische tips en recepten voor de moderne jager-verzamelaar uit de stad.

Fermenteer je eigen zuurkool. Eet eens een cavia of roadkill. Maak je eigen kaas (eventueel van moedermelk). Droge worst uit eigen keuken smaakt goed bij een glas appelwijn of sterke drank. Zelfgestookt natuurlijk.
En dat alles opgeschreven met een flinke dosis humor.

Maar het blijft niet beperkt tot de recepten zelf. Ook hoe je het dier moet slachten of hoe je eigenhandig een destilleer-installatie maakt wordt duidelijk beschreven. Kijk, dat is nuttige informatie. Eigenlijk een beetje ouderwets. Zoals in de kookboeken van onze grootmoeders.

Het boek maakt ook weer eens duidelijk hoe ver we heden ten dage eigenlijk van ons eten afstaan. Want vlees komt uit de fabriek en niet van een dier. En als het toch van een dier komt, worden we vegetariër. We zijn ver van onze natuur afgedreven. Alle idealisme ten spijt.

Met dit boek kom je weer helemaal terug bij je roots!

2 Reacties op "Vinex-jager"

  1. Meneer Wateetons schreef:

    Dank! Een mooi compliment.

  2. MetaBool schreef:

    Geweldig boek en ook in één adem uitgelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *