Modderblog

Okselgeur

In mijn vorige bericht repte ik over mijn vrijwel zeeploos bestaan. Een comfortabel bestaan zonder deodorant bleek aanvankelijk wat lastiger. Het stoppen met de zeep leverde al een behoorlijke winst in frisheid op, maar een flinke stressdag op het werk gaf af en toe toch nog enige afhankelijkheid van de klassieke deodorant. Gek genoeg leverde sporten geen enkel probleem op.

Goede alternatieven voor de standaard spuitbus kon ik niet meteen vinden. Ik heb nog twee maal zogenaamde kristaldeodoranten geprobeerd, maar die waren niet erg effectief. Ze hadden wel het voordeel dat je niet de geursensatie hebt de hele dag met een toiletblok onder je arm te lopen.

Na flink wat zoek- en leeswerk op verschillende websites en forums, zag ik dat een aantal mensen good old bakpoeder gebruiken. Een vergeten huismiddeltje uit grootmoeders tijd. Ik bedoel niet het spul in die kleine zakjes zoals je het in de supermarkt wel kan vinden, want daar zit vaak zetmeel in. En daar gedijen de stinkende bewoners van onze oksels goed bij. Zeker als het ook nog eens vochtig wordt.
Je moet het zuivere natriumbicarbonaat hebben. Voor weinig geld in de drogist verkrijgbaar als zuiveringszout of maagzout. Een beetje van dit poeder onder mijn oksels verrichte wonderen.

Met een zweterige dag in het vooruitzicht kun je het effect nog enigszins pimpen met een beetje kokosvet. Ruikt ook nog eens goed.
Een minuscuul beetje kokosvet onder de oksels aanbrengen, klein beetje zuiveringszout erover en je bent weer helemaal klaar voor een stressdag op een overmatig verwarmd kantoor. Werkt beter en kost minder dan de gemiddelde spuitbus.

4 Reacties op "Okselgeur"

 1. Stijn schreef:

  Geniaal!
  Ik heb jaren geleden de deodorant al afgezworen, tot groot ongenoegen van enkele medemensen ;-)
  Okselhaar verwijderen levert ook een enorme winst op, maar verhelpt niet alle geur op een warme of stressvolle dag, dus dank voor de tip!
  De stap naar zeepvrij douchen kost nog wat moeite, met dat twee weken afkicken enzo… ;-)
  Heb je trouwens ook gekeken naar “kruiden” alternatieven qua zeep? Neem toch aan dat er ook parabeen- en ftalaatvrije middelen zijn?

  Anyway, goed blogging ;-)
  En moet ook nog eens aan de paleo..

 2. martin schreef:

  Scheer je jezelf ook zonder scheerschuim? Wat is dan het alternatief voor scheerschuim?

  1. Helemaal gladgeschoren zul je mij niet zo vaak zien. Een tondeuse of bodygroom voldoet prima.

 3. Hielkje schreef:

  Probeer het eens met Aleppo zeep, de versie met Laurierolie. Zowel voor mannen als voor vrouwen! Ik ervaar (N = 1) dat het ook nog eens wondjes sneller laat genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *