Reuzel maken
10 okt 2010: Het maken van reuzel is een koud kunstje. Het is een beetje in onbruik geraakt, want het bereiden van eten mag niet teveel tijd kosten. En we zijn een beetje bang voor vet tegenwoordig.
10 okt 2010: Het maken van reuzel is een koud kunstje. Het is een beetje in onbruik geraakt, want het bereiden van eten mag niet teveel tijd kosten. En we zijn een beetje bang voor vet tegenwoordig.
11 sep 2010: Al eerder schreef ik over Lotte en Stephen. Opgegroeid bij varkenshouderij Frank en Frij. Ze hebben daar lekker buiten in de modder kunnen wroeten. Zoals het hoort.
30 mei 2010: Ik heb nog nooit een kookboek in één ruk uitgelezen. Ja, misschien als je het kijken naar de eetlustopwekkende foto's van de gerechten meetelt. Maar lezen, nou nee.
12 apr 2010: Met een paar dikke wortels in mijn achterzak ben ik afgelopen zaterdag op de racefiets gesprongen voor een tochtje naar de biggetjes. De laatste keer dat ik ze heb gezien is al weer 2½ maand geleden.
04 feb 2010: Een paar dagen geleden schreef ik over de adoptie van Lotte. Nu bleek er zoveel animo voor te zijn onder mijn collega’s dat we inmiddels ook haar broertje hebben geadopteerd bij Frank en Frij.
30 jan 2010: Het valt niet mee om aan goed en eerlijk vlees te komen. Een uitgebreide zoektocht leverde een enkele boerderij op in Spanje en Amerika, maar in Nederland helemaal niets.